<p style='margin:0px; text-align:center; font-size:16pt; font-weight:bold;'> You need Adobe Flash Player to see this video<br><br> <a href='http://www.macromedia.com/go/getflashplayer' style='text-align:center; font-size:16pt; font-weight:bold;'> Get the Flash Player</a></p>
Suchen unter Videos, Mitglieder, Veranstaltungen, Audio Dateien, Bilder und Blogs Suchen
Yuri Iliev
e.motion

bojiamilost|Bulgaria

Деян 6гл; 4. а ние постоянно ще пребъдваме в молитва и в служба на словото. 4. But we will give ourselves continually to prayer, and to the ministry of the word.


Mein Gebet

Бих желал да ви поздравя с молитвата на св.Франсиск от гр.Асизи. … „Господи направи ме инструмент на |mehr

Gebet unterstützen

Community Werbung

Mein Blog

«zurück

Божия милост

Nov 14, 2016

625 Aufrufe
     (0 Bewertung)

Свидетелство

Вярващ в Бога съм още от дете през 1976 год. Получих кръщение във вода и във Святия Дух, в православната църква в Рилския манастир , където ходехме често с баба ми Здравка и майка ми Василка. Спомням си моите чистосърдечни детски молитви към Господ Иисус в двора на манастира до чешмата, да ми даде добра жена. В последствие, получих и евангелско водно кръщение.

 https://youtu.be/Nz3eC8fMoko  

Когато бях в Русия през 1990год, от училището в България за обмяна на опит в гр.Брянск след работата в завода ни организираха екскурзия в Русия, по програма трябваше да посетим православен храм в гр. Владимир, когато влязохме в храма за да се помолим усетих как някаква сила ме накара да коленича и започнах да се моля на Господ Иисус Христос.
Точно тогава падна комунистическия режим в България, спомням си как от Русия слушахме радио за промените в страната ни.
Когато се върнах в България започнах да ходя на православна църква, тогава нищо не се знаеше за евангелските църкви.
През януари 1991год. Когато се прибрах вкъщи пуснах телевизора и започнаха да дават филма Иисус, евангелието по Матей стара версия, когато разпъваха Христос на кръста, осъзнах че се нуждая от опрощение на моите грехове от Бога. Започнах да Го моля да ми прости греховете, казвах молитвата Отче наш, която знаех от църквата и цяла нощ се покайвах за греховете си пред Бога, на сутринта получих духовна свобода в себе си.
Моята майка Василка беше купила от една книжарница преразказаната Библия от американската писателка и мисионер Пърл Бърк, прочетох я за няколко дни цялата и веднага започнах да благовествам на хората в града.
В училището където учех за техник-технолог и в залата за щанги където тренирах, казвах им че Христос е Спасителя и трябва да се покаят за греховете си. Две момчета от залата по щанги бяха ме слушали внимателно как говоря за Бога.Краси и Любчо дойдоха при мен след тренировката и ме поканиха на евангелска църква.Казах им че ще отида следващата седмица след празника Възкресение Христово, който празнувах по православно.
Когато отидох на църква следващата седмица бях силно впечатлен от богослужението и чистотата и духовността на проповедника Атанас Станков Захариев, в последствие той ми стана и духовен баща.
Разбира се още с влизането в църквата на ул.Гороцветна 24, Бог ми проговори чрез Святия Дух, с тих и нежен глас и ми каза:”това е правилното място за теб”
Хората в църквата бяха внимателни и гостолюбиви към мен. Те обаче бяха изненадани от моето покаяние и кръщение във Святия Дух, което беше работа изцяло на Бога по свръхестествен начин за мен. Някои от тях не вярваха, че съм кръстен във Святия Дух, докато не минах през дарба за тълкуване. Когато минах през дарбата на тълкуване те бяха шокирани,че Бог кръщава във Святия Дух и извън евангелските църкви.
През 1993год. преживях голямо изпитание, тъй като вече бях в казармата,като християнин и устоявах библейските принципи се наложи да си намерят причина и да ме затворят в карцера. Стоях там в стая метър на два,без светлина,бяхме затворени петима войника духът в мене се радваше, че претърпявам страдание за Христа.


След това ме пуснаха от карцера,тъй като трябваше да работя в зеленчуковата градина,поливах зеленчуците,окопавах ги, и ги пръсках с отрови в големи количества освен това хранех с друг войник около двеста прасета с помията от войнишката храна.
Понеже бях християнин ме пишеха и по два пъти седмично наряд, а другите войници по веднъж.
Често се налагаше да поливам градината с вода по цели нощи за да може през деня да изляза в гарнизонен отпуск и да отида на църква в неделя.
Командирите често ме злепоставяха пред другите войници защото бях вярващ, удряха ме с приклада на автомата по ребрата и ме караха да казвам десетте Божии заповеди,друг път един старшина ме удряше с юмруци в стомаха за да види колко е здрав вярващия.Друг старшина ме удряше с патрон по главата за да ми изкара от там Иисус Христос в които вярвах. Един ден един сержант ме кара да му отдавам чест сто пъти с маршировка.
Веднъж когато бях на пост през нощта около два часа началника на наряда дойде при мен пиян и ми каза че ме мрази защото съм вярващ християнин и че иска да ме застреля докато другите спят.Тогава почувствах радост че си отивам при Бога и свършват моите мъки. Но Бог ме запази жив, слава да бъде на Него.
Една нощ един старшина ме накара цяла нощ през зимата да му цепя дърва с една тъпа брадва, за неговата печка където спеше по време на дежурството си.
Другите християни в казармата бяха ужасени от това, което военните правеха с мене и от страх не дружаха с мене.
Но Бог беше с мене и ме утешаваше, нека да бъде слава на името Му.
Той ми даде сили чрез Святия Дух да издържа тази преса върху мене, която продължи година и половина.
Ходих на село при баба Пауна и дядо Владимир всяка събота в продължение на 9 год. Помагах им в селската работа и им говорих за Иисус Христос. Един ден когато обядвахме ние разговаряхме за Бог, в стаята всички почувствахме присъствието на Бога чрез Святия Дух и те започнаха да плачат. Покаяха се за греховете си и приеха Господ Иисус за свои личен Спасител, след което бяха кръстени във вода и Дух. Днес те са на небето спасени от Бога. Слава на Името Му.
Искам да споделя с вас една опитност, която ми се случи през октомври 1994г. Тогава живеех в Кюстендил. Отидохме в болницата на едно посещение на болен човек с брат ми Станимир.Там на едно легло видях 18 годишен младеж на име Краси, той беше инвалид с много тежка форма на мускулна атрофия и ред други болести,започнахме да говорим за вярата в Бога с него и забелязах,че той има вяра в Бога,написах му молитвата Отче наш на хартия.

 https://youtu.be/-TQp6R6tQZ4  

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1838528083026 500.1073741828.1838273136385328&type=3
Получих духовно ръководство от Бога, Святия Дух ме назначи на служба в инвалидния дом в гр.Кюстендил като пастор въпреки че тогава все още не бях ръкоположен.
Започнах да пастирувам хората от дома,които повярваха чрез моето благовестие, нови хора, въпреки че имаше и няколко други човека, които бяха повярвали чрез други и те се присъединиха към нашата църква.Богослуженията минаваха по един доста особен начин защото първо ги хранех,след това им изхвърлях подлогите с изпражненията,къпех ги и им режех ноктите,след това хвалехме Бога, молехме се за нужди и им проповядвах от Словото Божие.

Повярваха хора от дома, които Бог спаси.
Претърпяхме гонение от директорката на дома и някои хора, които не ни позволяваха да си провеждаме богослуженията там. Но въпреки това ние продължихме да се събираме на служби всяка неделя.
Когато Бог ме назначи да пастирувам тези хора все още не бях ръкоположен за служител. Държа да почертая, че не съм получавал пари за служението си. Работех на три смени в камгарен завод, като секционен майстор на смяна.
Тогава нямах кола и се налагаше да ходя пеш четири километра. до дома и обратно тъй като транспорта не беше редовен зиме и лете. Това дело продължи около шест години докато вярващите хората от дома преминаха при Господа.
През 1995г. заминах за Русия за да уча в Московската Християнска Семинария.
След като я завърших отидох на мисия в Западен Сибир, градовете и селата по реката Об.
В деня на отпътуването ми преживях нещо много странно за мен. Двама милиционери на пазара в Москва погрешка ме натикаха в джипката и ме закараха в следствения отдел на милицията. Там ме затвориха в обща килия със престъпници. След няколко часа ме извикаха за справка при дежурния офицер, благовестих му за Иисуса Христа, той ми се извини за грешката и каза, че съм първия българин който е попаднал в техния отдел. Пуснаха ме и отпътувахме с групата за Сибир.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1838530479692 927.1073741829.1838273136385328&type=3
В едно село Наръйкари, седем дена пихме дъждовна вода от варели. Спяхме на земята и се молихме на Бога някои да повярва от нашето благовестие за Него.
Една баба с внучка се покаяха и приеха Господ за личен Спасител, започнахме да се събираме на богослужения дойдоха и други хора, стана домашна църква. Свързахме ги със църква майка от района, която да се грижи за тях и отпътувахме.
Върнах се в България за да продължа да служа на Бога.

През 1996год.в гр. Кюстендил започна едно мощно движение на Святия Дух, между младежите от обц, ббц и епц в града. Дотогава по-старите вярващи от града не си общуваха много. Но когато ние тогавашните младежи със своите групи, групата на Юри и Станимир, групата на Кирчо и групата на Мони и Ради. Започнахме да правим неща за Бога заедно, да благовестваме по селата с филма Иисус, започнахме младежки семинари. Църквата на “Гороцветна”24, с ръководител и проповедник Атанас Станков Захариев не можеше да ни побере, тъй като от тридесетина човека станахме 150-200 човека се наложи да ни ръкоположат и продължихме нататък заедно. Като видяха това някои от старите вярващи се присъединиха към нас.
От нашето съвместно благовестие в село Гюешево Бог спаси Детелин, в село Копиловци се сформира домашна група от новоповярвали хора сестра Цеца, за които се грижех, след това оставих да се грижат за тях Наско и Кирчо.
През 2000 год получих ново назначение от Бога чрез сън, да замина за София, където се ожених за Наталия и ни се родиха две деца Владимира и Йоана с които служим заедно на Божията нива.
През 2006год., след благовестие в София и още 10 големи града и села бяхме на екскурзия със служението на филма Иисус.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1838534786359 163.1073741832.1838273136385328&type=3
С моята съпруга Наталия и целия екип раздавахме Нови завети на турски-инжили в Измир, Кушадас, Денизли, Алисар, Истамбул, Памуккале и много други градове и села в Турция.
Преживях една опитност – благовествахме на един турчин за Иисус Христос Спасителя на една бензиностанция докато зареждахме гориво. Той ни заплаши, че ще взриви автомобила ние започнахме да се молим на Бога за него, след около три минути той дойде при нас и учтиво ни помоли да му дадем новия завет на турски език. Слава на Бога!

 https://youtu.be/uDY7DvP6Bas 
През 2011 год. Започнахме с моето семейство и приятели църква “Божия Милост” в София. 

https://www.facebook.com/C rkvaBoziaMilostSofia 

През последните 11 год в София сме работили като проповедници и благовестители, доброволци към филма Иисус,доброволци към служението Гедеон раздаване на Нови Завети, освен това сме посещавали болни хора по домовете и провеждали богослужения пак като доброволци.

През тези години ние сме се грижили, периодично за църквите в Дупницаhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.1838549769690 998.1073741841.1838273136385328&type=3, Кюстендилhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.1838546276358 014.1073741838.1838273136385328&type=3, Дреновец и София https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1838546646357 977.1073741839.1838273136385328&type=3.https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1838536266359 015.1073741834.1838273136385328&type=3
Имаме видение от Бога за тези които повярват от нашето благовестие, да ги настаним и обучим в пътя на Божието Слово.
Имаме видение от Бога, че трябва да посещаваме и се грижим за болните хора, по домове и болници.
Имаме видение от Бога да душегрижителстваме хора претърпели насилие и различни видове страдания в живота си.
Имаме видение от Бога да подкрепим сирачето, вдовицата и чужденеца.
Имаме видение от Бога за Библейско училище – мисионерство, евангелизаторство, християнска етика, християнски брак и семейство.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1856065101272 798.1073741846.1838273136385328&type=3
Семинари за зависимости, женски семинари, младежки семинари и училище за деца.
2013г.Църква“ Божия милост“ гр. София с пастори Юри и Наталия Илиеви и ръководител хваление Владимира и Йоана Илиеви
Благодарим на Бога за хората спасени и кръстени във вода и Дух.
Имаме видео служение в което са изложени подробно нашите дейности в FACEBOOK YURI ILIEV , като пастори и учители в няколко църкви.
Продължаваме служението си в София,Кюстендил, Дупница, Дреновец и други места.

2014г. в ЦЪРКВА БОЖИЯ МИЛОСТ СОФИЯ, бяхме ръкоположени по откровение в апостолско служение.

 https://youtu.be/R5qOds7AYqM  

 https://youtu.be/43e16C7m7Jg 

Бог разшири пределите ни и в други градове и села в България и извън нея. Наталия ограмотява ромски деца, като ги учи да четат, пишат и смятат, по програми, всичко това правим с наши лични средства.   Имаме видео училище на Църква Божия милост, в което подробно излагаме важни Библейски принципи последователно и систематично. Практикуваме дарбите на Святия Дух в нашето служение и църкви, СПАСЕНИЕ НА ДУШИ, КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ, ИЗЦЕЛЕНИЕ, ОСВОБОЖДЕНИЕ, УЧЕНИЧЕСТВО, ДУШЕГРИЖИТЕЛСТВО, ПОСЕЩЕНИЯ НА БОЛНИ, ГРИЖА ЗА БЕДНИ, ОСНОВАВАНЕ НА ЦЪРКВИ, ВИЖ ВИДЕАТА В САЙТА Във видеоматериалите на служението ни има Свидетелства на хора получили кръщение във Святия Дух, водни кръщения, Господни вечери, евангелизации на различни места, молитвени и хвалебни служби на освобождение, изцеление и спасение на хора,  посещения на болни хора,свидетелства за основани църкви от Бога чрез нас и също задълбочено Библейско поучение и проповядване,женски конференции,работа с деца в неравностойно положение, децки семинари,молитвени служби,домашни църкви и др.  Наталия ограмотява ромски деца, като ги учи да четат, пишат и смятат, по програми, всичко това правим с наши лични средства

Тя се труди за Бога при много тежки условия, като и помагат дъщерите Владимира и Йоана, вижте снимковия материал и видео материала за там в информацията за нас.
Имаме служение за хора в критично състояние, вдовци, напуснати и болни и стари хора, вижте в информацията за нас, снимков материал и видео материали в сайта.
Имаме интернет служение за проповядване на Божието слово, между народите, проповеди и поучения на различни теми от живота, пречупени през призмата на Библията.
Дъщерите ни участват в различни църковни хваления с цигулки, като хвалят Бога, Твореца на вселената, вижте видеата в линковете ни.
За които неща отдаваме цялата слава на Бога.

 https://www.youtube.com/channel/UCb50BgD0Xa-_CuJCftO-K_Q

2016 год; в църква Божия милост

https://www.facebook.c om/yurinataliailieviministry

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1845710185641 623.1073741845.1838273136385328&type=3